UNZE promovirao 514 završenika I i II ciklusa studija sa osam fakulteta

UNZE promovirao 514 završenika I i II ciklusa studija sa osam fakulteta

Univerzitet u Zenici (UNZE) promovirao je danas u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici novih 514 završenika I i II ciklusa studija, koji su na osam fakulteta tog univerziteta diplomirali u 2019. godini.

Tokom ove godine diplome na 31 studijskom programu na osam fakulteta UNZE-a stekao je ukupno 461 student I ciklusa te 53 II ciklusa studija, od kojih je osam postdiplomaca steklo zvanje magistra nauka te njih 45 zvanje magistra struke.

“Želim vam da vam ove diplome zaista omoguće ostvarivanje vaših profesionalnih i privatnih ambicija te da vašim znanjem stvarate ljepšu budućnost sebi, svojim porodicama i zajednici. Želim vam da ostvarite svoje snove. Čestitam vam završetak vašeg studija”,  poručio je u prigodnom govoru na ceremoniji rektor UNZE-a Damir Kukić.

On je dodao kako je UNZE od osnivanja 2000. godine uspio da postane jedna od prepoznatljivih ustanova visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, na kojoj studira više od 5.000 studenata.

UNZE promovirao 514 završenika I i II ciklusa studija sa osam fakulteta

“UNZE je, svojim uspješnim djelovanjem, postao prvi javni univerzitet u Federaciji BiH koji je prošao proces institucionalne reakreditacije i proces akreditacije pet studijskih programa”, podsjetio je Kukić, napomenuvši kako taj univerzitet ovih dana proslavlja i 60. godišnjicu visokoškolstva u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

“Budućnost cjelokupnog bosanskohercegovačkog društva je pred velikim izazovima, a procjena je da jedino znanje ili znanje prije svega, može učiniti da ta budućnost bude svijetla. Naša strateška orijentacija jeste potpuno uključivanje UNZE u evropski prostor visokog obrazovanja i njegovo pozicioniranje kao jednog od glavnih faktora razvoja Kantona i ove države”, poručio je Kukić.

Rektor i dekani svih fakulteta na kraju su dodijelili i nagrade za najuspješnije studente, koji su diplomirali tokom ove godine.

Tako su priznanja “Povelja rektora” dobili Kristina Udovičić (prosjek ocjena 9,70) sa Filozofskog fakulteta i Eldar Ćerim (9,70) sa Islamsko-pedagoškog fakulteta, završenici I ciklusa te Anesa Ključanin, Amna Čaušević i Emina Vardo sa II ciklusa, inače svi postdiplomci Metalurško-tehnološkog fakulteta, koji su imali prosjek ocjena 10.

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica