Portal 072info

UNZE Usvojena inicijativa za organizovanje produženog septembarskog ispitnog roka

Obavještavamo studente Univerziteta u Zenici da je na 08/16. redovnoj sjednici Senata Univerziteta u Zenici razmotrena i usvojena Inicijativa za organizovanje Produženog septembarskog ispitnog roka, koju je dostavila Unija studenata Univerziteta u Zenici.

 

Odluka koja je usvojena podrazumijeva da u periodu od 03. do 07.10.2016. godine na svim fakultetima Univerziteta u Zenici budu organizovani prethodno navedeni dodatni ispitni rokovi i da svim studentima bude pružena mogućnost da polažu po jedan nepoloženi ispit bez obzira na ukupni broj nepoloženih ispita.

Studenti od danas imaju priliku prijaviti željeni ispit, a sugerišemo da to bude urađeno što je prije moguće. S obzirom na to da nije riječ o redovnim ispitnim rokovima, ispiti se ne mogu prijaviti putem studentskog informacionog sistema, pa će se studenti morati obratiti studentskim službama kako bi prijavu popunili pismeno, nakon čega će biti napravljen presjek stanja i konačan spisak prijavljenih studenata, na osnovu čega će biti napravljen raspored polaganja ispita, koji će biti objavljen na oglasnim pločama fakulteta.

Uz ovu Odluku usvojen je Zaključak da će ovaj Produženi septembarski ispitni rok biti posljednji, i da će Univerzitet u Zenici i Unija studenata Univerziteta u Zenici tokom predstojeće akademske godine nastojati da ovu problematiku riješe sistemski, i to na zadovoljstvo svih učesnika u procesu.

Zahvaljujemo se Senatu Univerziteta u Zenici na ukazanoj prilici, a studentima od srca želimo puno sreće tokom predstojećeg ispitnog roka uz nadu da će ukazano povjerenje biti opravdano i da će očekivanja biti ispunjena.

Unija studenata Univerziteta u Zenici

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box