UNZE: Završena studijska 2012./2013. godina

UNZE: Završena studijska 2012./2013. godina

studenti

Nastava u akademskoj 2012./2013. godini završena je sa jučerašnjim danom na fakultetima zeničkog Univerziteta. Narednih dana Vlada Zeničko-dobojskog kantona će razmatrati prijedlog ministarstva obrazovanja, koji je sačinjen prema informaciji Senata Univerziteta, za upisnu kvotu u slijedećoj godini.

Prema riejčima rektora, Sabahudina Ekinovića, prijedlog Senata, kada se tiče ukupnog broja brucoša, približan je prethodnom, s tim da je povećan broj mjesta na tehničkim fakultetima u odnosu na društvene i humanističke. Također, prijedlog je usklađen sa Strategijom zapošljavanja ZDK i podacima Službe za zapošljavanje ZDK, te željama budućih brucoša. Urađena je u rektoratu i analiza stanja nezaposlenosti visoko stručnih kadrova, prema kojoj od 2.500 nezaposlenih na evidenciji Službe, njih 1.700 je sa diplomama koje se mogu steći na zeničkom Univerzitetu, a 700 je svršenika fakulteta Univerziteta u Zenici.

U 2012./2013. akademskoj godini nastavu je pohađalo 25 brucoša na novom odsjeku Filozofskog fakulteta u Zenici, Odsjeku za kulturalne studije. 

(rtvze)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica