Uoči sutrašnje utakmice, košarkašice KŽK Čelik spremne za još jednu pobjedu

Uoči sutrašnje utakmice, košarkašice KŽK Čelik spremne za još jednu pobjedu

1472233_10202122874927395_519104027_n

U okviru 6.kola Međunarodne regionalne lige, u četvrtak, 05. decembra u Gradskoj areni u Zenici s početkom od 19:00 sati, odigrat će se košarkaška utakmica između KŽK Čelik i ŽKK Celje. Povodom toga, jutros je u prostorijama kluba održana press konferencija, na kojoj se najavio sam događaj, ali i istakle bitne informacije unutar kluba, te same situacije među košarkašicama. 

„Utakmica protiv Crvene Zvezde je pokazala da možemo igrati sa vrhunskim košarkašicama, kao i sa vrhunskim klubom kao što je on. Iako je utakmica bila dosta teška i što se samog rezultata tiče, uspjeli smo na kraju osigurati pobjedu, a prvenstveno zahvaljujući publici koja je u onako velikom broju stigla u Arenu, što naravno očekujemo i ovaj put, da bi imali našeg šestog igrača. Dobro smo se
pripremili, dosta su tehnički naše cure sapremne, te očekujemo pobjedu“, istakao je šef stručnog štaba KŽK Čelik Almir Hazić.

Pored njega na konferenciji prisutnima su se obratile i dvije košarkašice, Irma Rahmanović i Aldijana Iriškuć, koje su istakle: „Ekipa Celja je dosta kvalitetna, imaju dobru tehniku, ali mi smo s druge strane spremni za ovaj veliki meč, te dobru košarkašku utakmicu“, istakla je Iriškić. 

„Drago mi je što smo stigli do pobjede, Celje je ekipa koja nema poraza, izuzetno su jaki, a imaju također jak sastav, koji je izazovan što se tiče igre i same tehnike. Bilo kako bilo, mi se nadamo pobjedi“, na kraju je dodala Rahmanović.

Za kraj, još jednom su se svi simpatizeri košarke, ali i sva ostala publika pozvala u Arenu da u što većem broju podrže „Čelične djevojke“, te na taj im način doprinesu samopouzdanje i veliku podršku.  

Gradska arena Zenica, četvrtak, 05. decembar, s početkom od 19:00 sat6i, KŽK Čelik ŽKK Celje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica