Portal 072info

UOČI TURKOVIZIJE ADIS ŠKALJO ZA 072INFO: “Svakodnevno radimo na tome da naš nastup bude što bolji i originalniji”

Medijski projekat u organizaciji turskog državnog emitera TRT, nazvan TurkVizyon (Turkovizija), sutra, 19. decembra u Istanbulu predstavit će 25 zemalja učesnica iz Azije i Evrope, a među njima je i Zeničanin, Bosanac i Hercegovac, Adis Škaljo, koji će Bosnu i Hercegovinu predstaviti pjesmom “Pa šta”.

Adis Škaljo, bosanskohercegovački predstavnik na ovogodišnjoj Turkoviziji postao je velika muzička zvijezda u Turskoj, te je tim povodom imao i ekskluzivno prestavljanje na državnoj televiziji TRT. 

“Osjećam se zaista odlično, trudim se maksimalno uživati u ovoj frci i obavezama koje imamo. Svakodnevno radimo na tome da naš nastup sutra bude što bolji i originalniji, spremni smo i zadovoljni. Treme zaista nema, čak ni one pozitivne. Jedva čekam sutra, Boze zdravlja, da nastup započne. Ja sam stvarno veliki patriota, to nije fraza, volim sve što je bosansko, volim BiH i velika je čast braniti boje Bosne i Hercegovine. S druge strane, sama Turkovizija je velika priča i osim tog zadovoljstva od velikog je značaja za dalju karijeru i do danas moj najveći uspjeh”, istakao je Adis Škaljo, za 072INFO.

12241277_10153877841484078_2799363874002070413_n

Kompletan tim ekipe PR Produkcije HAYAT TV-a na čelu sa Ahmedom Švrakićem i Adisom Škaljom u Megapolis Istanbul stigli su u nedjelju, te obavili prvu probu u Areni Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi u Istanbulu.

Vjerujemo da će Adis dati sve od sebe da svoju zemlju predstavi u najboljem svjetlu, te ističe da vjeruje u izuzetno dobar plasman: “Što se plasmana tiče, lagao bih kada bih rekao da imam niska očekivanja. Imamo dobru pjesmu, odličan scenski nastup i zato da se nadamo možda nekom od prva tri mjesta. To su neka naša očekivanja, ali realnost je da ipak dolazimo iz male zemlje i da je lobiranje nešto na šta nismo u mogućnosti uticati. Vjerujte da sam imao priliku mnogo putovati, na različite povode i upoznavati ljude različitih profila, svuda sam se osjećao ugodno, ali nigdje kao ovdje”, dodaje Škaljo.

adis

Pobjednik sedme sezone muzičkog takmičenja “Zvijezda možeš biti ti” Adis Škaljo sa pjesmom “Pa šta” predvodi sedmočlanu ekipu koja će, zajedno sa još 25 zemalja učesnica iz Azije i Evrope, nastojati osvojiti što više glasova stručnog žirija.

adis31-1024x576

Kako je Adis istakao za naš portal, volio bi da dobije veliku podršku svojih Bosanaca i Hercegovaca, te da svi zajedno sutra bodrimo boje naše zemlje na ovom prestižnom takmičenju: “Zaista smo dobro prihvaćni, što od strane dobrih ljudi, što od strane medija koji su zaista zainteresovani da nas ugoste, čime se ostali kandidati zaista ne mogu pohvaliti. Mi smo se dobro uklopili u obaveze, tako da poručujemo da smo tim i ja spremni, a sve vas pozivam da nas gledate u subotu u 20:00 sati na TV Hayat, te da nam šaljete svoju pozitivnu energiju”, za kraj dodaje Zeničanin Adis Škaljo.

Napominjemo, finalna noć Turkovizije na rasporedu je sutra s početkom od 20:00 sati u novoj Lux Areni Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi koja prima 8.500 posjetilaca.

Adise, sretno!

Podijelite članak