zenica 178
Foto: Ilustracja
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Danas se u većem dijelu zemlje očekuje oblačno sa slabim snijegom ili susnježicom. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjerene jačine sa jakim udarima sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne povremeno su izgledni i olujni udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C na jugu zemlje do 11°C.

Za regije Livna i Mostara upaljen je narandžasti meteoalarm, javlja Federalni hidrometerološki zavod. Upozorenje je na snazi zbog jakih udara vjetra.

Žuto upozorenje na snazi je za područja Bihaća, Banjaluke, Tuzle, Sarajeva, Foče i Trebinja zbog pojačanih udara vjetra.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno sa slabim snijegom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -1°C, a najviša dnevna oko 2°C.

Na Bjelašnici je prema posljednjim mjerenjima zabilježeno 180 cm snijega, na Ivan-sedl 20cm, u Sanskom Mostu  2cm, a u Sarajevu na Bjelavama 1 cm snijega.