AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Tek su rijetki u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu bili voljni komentirati hapšenje dviju njihovih uposlenica koje su krale imovinu najtežih pacijenata na bolničkom Covid odjelu, piše 24sata.

Složni su u tome kako je takvo “lešinarenje” nad umirućim pacijentima apsolutno za svaku osudu i najstrožije sankcije. Ipak, zahvalni su policiji koja je otkrila počiniteljice te tako skinula ljagu s glavne Covid bolnice u Hrvatskoj.

Policajcima je zahvalan i Goran, čiji je otac Ljubomir Mrđa (65), nažalost, preminuo od korone početkom februara.
Kompjuterska prevara

– Mama i ja smo sretni što su ih pronašli. Ne spavamo dva mjeseca, otkad se to dogodilo – rekao je Goran, čijem je ocu nestao novčanik dok je bio na respiratoru.

U srijedu ujutro nazvali su ga iz policije i rekli da su ulovili lopova koji je njegovom ocu ukrao novčanik, skinuo novac s računa te, koristeći Ljubomirovu karticu, kupovao u jednoj trgovini.

Sredinom januara Goranov otac Ljubomir Mrđa zbog pogoršanja simptoma Covid-19 završio je u KB-u Dubrava, prvo na pulmologiji, a onda, jer mu se stanje još bilo pogoršalo, na respiratoru.

Goran mu je na odlasku u bolnicu u unutarnji džep jakne stavio novčanik, u kojem je bila i bankovna kartica. Za nekoliko dana sjetili su se novčanika i otišli provjeriti stanje računa.

Ustanovili su da je s računa dvaput podignuto po 5.000 kuna (oko 1.400 KM), i to u Garden Molu te u Sesvetama, a gdje su u jednoj trgovini za 300 kuna na karticu kupljene i cipele.

Goran je odmah sve prijavio policiji, koja je dovršila kriminalističku obradu nad dvije uposlenice KB-a Dubrava, u dobi od 45 i 51 godinu, koje se sumnjiče za teške krađe i kompjutersku prevaru. Pojasnili su i kako je riječ o dva odvojena slučaja, odnosno da zaposlenice nisu djelovale zajedno ili u dogovoru. Kako je neslužbeno potvrđeno, riječ je o bolničarki i medicinskoj sestri.

Policija sumnjiči stariju radnicu, inače medicinsku sestru, da je između 13. i 14. januara ove godine, iskoristivši posebno teško stanje pacijenta koji se liječio u Dubravi, iz jedne od bolničkih prostorija ukrala njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama. Potom je u sljedeća dva dana u dva navrata na bankomatima podigla novac u iznosu od ukupno 10.000 kunan (oko 2.800 KM). Pokušala je podignuti još gotovine, no transakcije su odbijene. Zbog toga je otišla u trgovinu te si, plativši karticom, kupila čizme za još 300 kuna.
Prodavala nakit

Njenu mlađu kolegicu, bolničarku, sumnjiče da je između 15. novembra 2020. i 19. februara ove godine također iskoristila posebno teško stanje četvero pacijenata koji su se ondje nalazili na liječenju te iz bolničkih prostorija ukrala njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit.

Dio ukradenog nakita prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobiveni novac zatim je potrošila za osobne potrebe. Ukupno je pacijentima ukrala oko 27.500 kuna (oko 7.600 KM), piše 24.sata.