AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Uposlenici Centralne banke BiH, želeći iskazati društvenu odgovornost i solidarnost prema najosjetljivijim kategorijama koje trpe posljedice pandemije COVID 19, dobrovoljno su izdvojili procenat od svojih ličnih primanja i na taj način prikupili tačno 39.442,36 KM, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Centralne banke BiH saopćeno je da je humanitarna akcija okončana transferom prikupljenih sredstava na račune Crveni krst Brčko distrikta BiH, Crveni krst Republike Srpske, KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, S.O.S. Dječije selo Bosna i Hercegovina, Udruženje “Pomozi.ba”, Narodna kuhinja Stari Grad Sarajevo, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka, Dječiji dom “Egipatsko selo”, Mostar i “Majčino selo”, Međugorje.

“Svjesni težine situacije koja je prouzrokovana pandemijom koronavirusa na ovaj način smo još jednom iskazali društvenu odgovornost i solidarnost s našom zajednicom. Iskreno se nadam da će donirani iznosi biti od pomoći svima onima kojima je potrebna”, kazao je guverner Senad Softić.