AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Uposlenici Ustavnog suda Bosne i Hercegovine vakcinisali su se u Srbiji. Kako je saopćeno, imunizacija je izvršena u saradnji i uz podršku Ustavnog suda i institucija Republike Srbije.

“Imajući u vidu epidemiološku situaciju u BiH izazvanu pandemijom koronavirusa COVID-19, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procjenu rizika za zdravlje zaposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Ustavni sud BiH je u saradnji i uz podršku Ustavnog suda Republike Srbije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Ambasade Republike Srbije u Bosni i Hercegovini i Ministarstva zdravlja Republike Srbije svim zaposlenicima Ustavnog suda BiH omogućio vakcinaciju u Republici Srbiji”, saopćeno je.

Prva vakcinacija zaposlenika Ustavnog suda BiH uspješno je obavljena 15. marta 2021. godine u Općoj bolnici Užice (Republika Srbija), a revakcinacija će biti naknadno dogovorena i organizirana u saradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije.

“Ustavni sud BiH izražava posebnu zahvalnost kolegama iz Ustavnog suda Republike Srbije na čelu s predsjednicom Snežanom Marković, ministru vanjskih poslova Republike Srbije Nikoli Selakoviću, te ambasadoru Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandru Đorđeviću, koji su uz dobru volju omogućili vakcinisanje zaposlenika Ustavnog suda BiH”, dodali su.

Ustavni sud se posebno zahvalio svim zaposlenim u Zavodu za javno zdravlje Užice na čelu s direktoricom Zavoda Vlatkom Stevanović.