Portal 072info

Uposlenik zavoda PIO/MIO od 88-godišnjeg dede uzeo više od 120.000 KM

Uposlenik Federalnog zavoda PIO/MIO Sanel Rogo je od 88-godišnjeg dede uzeo više od 120.000 KM, a ranije je od ratnog vojnog invalida uzeo 32.000 KM kako bi zaposlio njegovu suprugu.

Redakciji portala Klix.ba se javila A. K., supruga ratnog vojnog invalida, kojoj je Sanel Rogo obećao zaposlenje, međutim, nakon mjeseci obećavanja su zaključili da je sve to prevara, te da je od njene porodice samo uzeo novac, a da posao nikad neće dobiti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Faksimil s pismenom izjavom Roge, u kojoj se navodi da priznaje da je uzeo novac i da se obavezuje da će ga vratiti, je ovjeren u Općini Novi Grad.

Ovaj slučaj je prijavljen MUP-u Kantona Sarajevo, a istraga je pokrenuta, potvrdio je advokat ove porodice Hajran Zeba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“U kancelariju su mi se javile dvije osobe koje su izjavile da je Sanel Rogo jednoj osobi dužan 32.000 KM, a drugoj 120.000 KM. Na osnovu izjava, njihovih punomoći i svjedoka ja sam na adresu Sanela Roge poslao opomenu pred tužbu”, kazao je za Klix.ba advokat Zeba.

Osoba od koje je Sanel Rogo godinama uzimao novac je 88-godišnji dedo, kojem su djeca iz inozemstva slala novac. Kako saznaje Klix.ba, Rogo je odlazio kod dede, plačući tražio novac, a dedo mu je uvijek davao. Taj dug je sada 120.000 KM, a dedo je shvatio da je sve prevara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Dedo je pokrenuo tužbu da se utvrdi da postoji dug i ako Sud to utvrdi, Sanel Rogo će u narednom periodu taj dug morati vraćati. Sljedeće je, nakon što sačekamo rok od osam do 15 dana nakon slanja opomene pred tužbu, da podnesemo tužbu Sudu. Tužilaštvo radi svoj posao i u to se nećemo miješati”, kazao je advokat porodice ratnog vojnog invalida i dede kojeg je Rogo prevario.

Kontaktirali smo Federalni zavod PIO/MIO, a rekli su nam da je Sanel Rogo nedavno dobio otkaz, piše portal Klix.ba.

“Uposlenik Sanel Rogo je dobio otkaz zbog toga što smo saznali da je uzimao novac od ljudi i obećavao zaposlenje, ali i zbog drugih djela. On ima mogućnost žalbe, ali se nadamo da to Sud neće uvažiti”, izjavio je za Klix.ba Amel Lizde šef Ureda za odnose s javnošću Zavoda PIO/MIO.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Lizde je dodao da su dobili dokumente koji dokazuju da je Rogo varao ljude, ali dalje nisu radili istraživanje da li je eventualno više njihovih uposlenika uključeno u kompletnu priču. U slučaju da se pojavi neki dokaz, a vezano za druge uposlenike, Federalni zavod PIO/MIO će pristupiti istraživanju svakog slučaja.

Rogo je odgovorio na naš telefonski poziv i rekao da će “do petka sve biti završeno”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ostatak novca od 13.000 KM imam vratiti jednoj porodici. Da budem pošten, to je 10.000 KM hedije. To ću sve do petka platiti i završiti s tim”, rekao je kratko za Klix.ba Sanel Rogo.

Koliki je zapravo dug i od koga je sve Rogo uzimao novac, utvrdit će više instance, a na koji način i kako će novac vratiti oštećenim porodicama i koliko je ovakvih slučajeva u našoj zemlji, to niko ne zna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tuzlanski.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME