UPOZNAJTE BEČ: Dočekajte 8. mart u glavnom i najvećem gradu Austrije

BECBISSTOURS

Beč je glavni i najveći grad Austrije, i jedna od devet austrijskih saveznih zemalja.

220px-Maria-Theresien-Platz_in_WienGrad leži na obalama Dunava, 40 km od granice sa Slovačkom i slovačkoga glavnoga grada Bratislave. Ima oko 1,6 milijuna stanovnika (petina stanovništva Austrije). Simbol Beča jest katedrala sv.

Stjepana, sjedište bečkoga nadbiskupa, a zaštitnik grada jest sveti Leopold. Administrativno je podijeljen na 23 okruga (njem. Bezirk).

Sjedište je nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA-e (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda).

Znamenitosti

Muzej povijesti umjetnosti
Stari grad

800px-Wien_BelvederePovijesno središte Beča (Innere Stadt) upisano je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 2001. godine zbog bogatstva arhitekture koja uključuje barokne dvorce s parkovima, građevine bečkoga neoklasicizma (Gründerzeit), ali i urbanistički kompleks Ringstraße iz 19. st., u kojem se izmjenjuju građevine, spomenici i parkovi, ali i zbog njezine važnosti u razvoju klasične glazbe.

Tu se nalaze znamenite građevine:

Katedrala sv. Stjepana u Beču (Stephansdom)
Romanička crkva sv. Ruperta (Ruprechtskirsche)
Dvorac Schönbrunn sa Zoološkim vrtom Schönbrunn
Crkva sv. Karla u stilu rokokoa
Kraljevska palača Hofburg
Gradska vijećnica (Rathaus)
Kraljevsko kazalište (Burgtheater)
Austrijski Parlament
Muzej povijesti umjetnosti (Kunsthistorisches Museum) i Prirodoslovni muzej (Naturhistorisches Museum)
Bečka Poštanska štedionica (Postsparkasse)
Dvorac Belvedere
Bečka državna opera (Wiener Staatsoper)
Muzej Albertina u Beču
Zgrada bečke secesije (Wiener Secession)
Hundertwasserhaus
Gasometer
Neogotička Zavjetna crkva (Votivkirche)
Središnje groblje s grobovima brojnih poznatih osoba

Dočekajte 8. mart – Dan žena u  Beču glavnom i najvećem gradu Austrije, a gdje vas po veoma pristupačnoj cijeni vodi eminentna turistička agencija “BISS-TOURS” i to za samo 238 KM. U cijenu aranžaman uključen je prijevoz autobusom visoke turističke klase, smještaj u hotelu sa 3*** na bazi dva noćenja sa doručkom. U okviru programa razgledajte i posjetite sve znamenitosti ovog prekrasnog grada uz pratioca grupe koji će vas upoznati sa svim informacijama koje do sada niste znali. Pored toga, agencija “BISS-TOURS” svojim klijentima obećava pripremu, organizaciju i garanciju putovanja. Više informacija potražite na oficijelnoj stranici BISS-TOURS-a www.biss-tours.ba ili ih kontaktirajte na broj telefona: 032/245-451 (Zenica) i 033/236-620 (Sarajevo).

Neka vam predstojeći praznik bude drugačiji, iskoristite nesvakidašnju priliku i kontaktirajte agenciju već danas.

BEC