UPOZNALA GA NA FEJSU, MISLILA DA JE NJEN BIVŠI MOMAK: A onda je uslijedio horor!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Čovjek koji je napravio lažni profil na Fejsbuku kako bi oteo njegovu djevojku, a zatim ispao “heroj” time što će je kao spasiti, osuđen je pred sudom za ubistvo, i to nakon vrlo kratkotrajnog zasjedanja porote.

Kyle Dube (20) je napravio plan da kidnapuje 15-godišnju Nichole Cable, noseći masku za skijanje, a onda da je “spasi” i ispadne heroj u njenim i očima drugih ljudi. No, umjesto da bude heroj, on je postao ubica.

Cijeli plan je završio potpunim krahom, a tinejdžerka je, pokazali su rezultati obdukcije, umrla od asphiksiacije, čulo se pred sudom. Riječ je o medicinskom terminu kojim se opisuje nedostatak kiseonika. Dakle, ugušila se.
Podsjetimo, Dube je napravio Fejsbuk profil koristeći identitet Nicholeinog bivšeg dečka, a kako bi uspostavio kontakt s njom i dogovorio sastanak. Sve se događalo u petom mjesecu 2013. godine, a sada je dobilo i pravosudni epilog.
Iako je mladić odbacivao krivnju za ubistvo, poroti je trebalo manje od sat da ga proglasi krivim, a suočava se sa kaznama od 25, odnosno 30 godina zatvora, za ubistvo i otmicu.Zamjenik državnog tužioca Lisa Marchese, kazala je: “Ovaj je slučaj opomena svakome kada je u pitanju korištenje društvenih mreža”.

cazin.net