AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

U posljednjih nekoliko dana stalna su upozorenja iz kriznih štabova da se građani najbolje mogu zaštititi od infekcije koronavirusom noseći maske, održavajući socijalnu distancu i izbjegavajući veća okupljanja.

Napominju da maska nije potrebna na otvorenom ukoliko postoji dovoljna fizička distanca.

Posljednjih nekoliko dana povećan je broj zaraženih koronavirusom u BiH, kao i u Kantonu Sarajevo, a građani su pozvani da se ne opuštaju i da se pridržavaju mjera.

Sve suprotno od poziva kriznih štabova i savjeta medicinskih radnika i epidemiologa rade političari i druge javne ličnosti što vrlo često izaziva negativne reakcije u javnosti. Jedan takav primjer je zabilježen u Sarajevu gdje je delegacija SDA Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić i Abdulah Skaka sa saradnicima i pratnjom obišla lokalitet Vidikovca na Trebeviću, a niko nije imao zaštitnu masku.

S obzirom da je Izetbegovićeva supruga direktorica KCUS-a koju stalno viđamo s maskom te apeluje na građane da nose maske, bilo bi interesantno čuti njen komentar na suprugovo pojavljivanje sa većim skupom ljudi bez adekvatne zaštite prenosi Patria.