Portal 072info

Upozorenje BH Telekoma: Jeste li dobili SMS sa broja 1204?!

Brojnim korisnicima BH Telecoma noćas je došlo više poruka sa broja 1204. Mnogi su pomislili da su poruke stigle sa nekog od brojeva BH Telecoma, pa nisu puno obratili pažnje, ali oni koji su otvorili poruke, prijavili su čudno ponašanje telefona.

Od ponoći do jutra korisnicima pripejd i postpejd mobilne telefonije BH-a telekoma sa broja 1204 stizale su sms poruke. Onaj ko je otvorio poruku na engleskom jeziku upozoren je da mu danas ističu bonusi. Ništa neobično, da se vlasnicima telefona koji imaju android sisteme, telefoni nisu počeli čudno ponašati, blinkati, sami se isključivati sa upozorenjem na moguću prijetnju virusom. Provjerili smo u BH Telecomu o čemu je riječ.

Iz BH Telecoma upozoravaju svoje korisnike da strogo vode računa o svim pozivima nepoznatog pozivnog koda, kao i porukama koje dolaze sa nepoznatih brojeva, jer se iza toga obično kriju nečasne namjere. Razlog više za to je, da su svi korisnici bilo kojeg telekom operatera dio globalne mobilne mreže, te da telekom operateri nemaju mogućnosti zabrane niti poziva niti prispjeća sms poruka. Rješenje je – izbrišite poruku!

nkp.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box