Portal 072info

Upozorenje djeci i roditeljima: Prijeti dolazak opasne droge koja izgleda kao gumene bombone!

Ovih dana društvenim mrežama kruži informacija da je otkriven jedan novi oblik narkotika, veoma opasan budući da ga u organizam možete unijeti iako to ne želite. O čemu se zapravo radi?

Naime, u Njemačkoj je već od ranije prisutna droga koja se imenuje kao Kristal met, kako su istraživanja pokazala ogroman je broj njegovih ovisnika upravo u ovoj zemlji. Međutim, da stvar bude gora, u posljednje vrijeme pojavio se jedan novi oblik ove droge, “dobro upakovan” budući da je riječ o gumenim bombonama. Kako piše Deutsche Welle riječ je o veoma opasnoj vrsti drige koja može ostaviti zastrašujuće posljedice na vaš organizam. Zasad, ova vrsta droge “osvaja” upravo ovu zemlju, broj korisnika u periodu 2013 – 2015 godine se značajno uvećao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ova pošast mogla bi doći i do nas, veoma lahko i brzo. Budući da je moguće upakovati da izgleda kao slatkiš važno je dati upozorenje javnosti, posebno djeci i roditeljima. Djecu treba upoznati sa ovim problemom i naglasiti da od nepoznatih ljudi ne uzimaju ništa, posebno ne slatkiše.

Ovaj narkotik, poznat kao Kristal met, ima psihoaktivno djelovanje, Rad organizma značajno ubrzava, remeti njegov rad. Konzumacija dovodi do oštećenja mozga, ispadanja zuba i organizam veoma ubrzano stari.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Budite oprezni!

bh-index.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME