Upozorenje iz Katara: Na Svjetskom prvenstvu će oduzimati LGBT zastave

Screenshot 5 3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policijski general-major Katara Abdulaziz Abdullah Al Ansari najavio je oduzimanje LGBT zastava kako bi zaštitio navijače koji ih planiraju nositi na Svjetskom prvenstvu.

Katar će u novembru i decembru biti domaćin Svjetskog prvenstva koje će se razlikovati od dosadašnjih u brojnim aspektima. Zbog radikalnih zakona u ovoj arapskoj zemlji, bit će zanimljivo vidjeti kako će Mundijal biti organizovan.

Navijači koji žele nositi zastave s LGBT zakonima mogli bi se suočiti s nevoljama pa je tako general-major policije Abdulaziz Abdullah Al Ansari upozorio navijače.

ČITAJ JOŠ:  FIFA promijenila dva bitna pravila o broju igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru

“Ukoliko navijač razvije LGBT zastavu i ja mu je oduzmem, to je zato što ga želim zaštiti, a ne što je želim oduzeti. Ne zbog mene, već jer bi neko drugi mogao da ih napadne”, rekao je Al Ansari.

Čelnik katarske policije smatra da demonstracijama nije mjesto na nogometnim stadionima.”Ukoliko želite demonstrirati o nečemu, demonstrirajte u društvima gdje će to biti prihvaćeno. Mi smatramo da čovjek koji je kupio ulaznicu dolazi da gleda utakmicu, a ne da demonstrira”, dodao je.

ČITAJ JOŠ:  Na proljeće čak pet utakmica reprezentacije BiH
GODISNJICA
MARKETING