Portal 072info

UPOZORENJE IZ POLICIJE ženama koje posjećuju ćevabdžinice u Sarajevu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Cevabdzinica_Petica_interiorŽene koje posjećuju ćevabdžinice u turističkoj jezgri Sarajeva trebale bi se posebno pripaziti, upozoravaju izvori iz policije

Naime, operativnim radom na terenu, ali i nakon više evidentiranih slučajeva, uočeno je da se pojavila grupa drskih pljačkašica koje za svoje nečasne radnje koriste neobične metode te koriste gužvu koja česta vlada u spomenutim ugostiteljskim objektima.

Model rada ovih pljačkašica je sljedeći. Obično rade u grupama od dvije i na mjesta koja su predviđena za odlaganje odjeće mušterija tokom boravka u ugostiteljskom objektu postave svoje jeftine ženske torbe u kojima nema praktični nikakve vrijednosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

One zatim čekaju hoće li neka od žena koja je došla u čevabdžinicu ostaviti svoju torbu na isto mjesto i onda uzmu njenu torbu umjesto svoje. U slučaju da bude uhvaćena na djelu, pljačkašica kaže da je zabunom uzela pogrešnu torbu i policiji i pravosuđu su ruke praktično vezane.

Zbog toga oprez jer je spomenuta pojava uočena posebno u čevabdžinicama. Dobro čuvajte svoje stvari i vrijednosti držite uvijek uz sebe!

Doznajemo.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME