AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Velimir Valjan, ljekar i direktor bolnice u Novoj Bili, istakao je da je današnji dan, 12. mart, najteži po broju primljenih pacijenata. I u SBK je krenula vakcinacija zdravstvenih radnika, ali je kazao da se plaši – jer ih čeka buran vikend.

“Današnji da je najteži po broju primljenih. Na brifingu smo se dogovorili da se u respiracijski centar premjesti šest pacijenata. Ne dolaze blistava vremena, moram izraziti brigu. Buran vikend nas očekuje, plašim se. Sva sreća – bolnica nema nijednog zaraženog djelatnika. Ako se to dogodi – ne znam šta će biti”, kazao je Valjan za N1.

U ponedjeljak će biti vakcinisani uposlenici ove bolnice, a pripalo im je 80 vakcina. Valjan je rekao da je interes mnogo veći, budući da bolnica ima 180 kreveta i 320 uposlenih.

“Imamo šest anesteziologa. Nijedan nije iskoristio ni dan godišnjeg. Možete misliti kakva je situacija. Te ljude adrenalin drži, ali vjerujte da će vremenom splasnuti i doći će do zamora”, rekao je i poručio građanima:

“Ovdje svako sebi daje za pravo da komentira rad zdravstvenih radnika, a očekuju od nas da radimo vrhunski posao. Molim građane da nam daju potporu i da zajedno prebrodimo ovu krizu”, izjavio je Valjan.

Valjana, kako je rekao u Newsroomu, najviše bole patnje pacijenata.

“Najviše nas bole patnje naših pacijenata koje proživljavaju, ali i radnici, jer smo se morali reorganizirati. Sve usložnjava situaciju. Ne smijem ni pomisliti šta bi se dogodilo da se u bolnici dogodi ono iz desetog mjeseca”, rekao je.

Zamolio je građane da poštuju mjere i da imaju razumijevanja za zdravstvene radnika, jer je pred svima period koji će zahtijevati intenzivniji angažman.