Portal 072info

Upozorenje meteorologa: Oluja bi tokom vikenda mogla pogoditi dijelove BiH i regiona

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako upozoravaju na popularnoj meteo stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna olujno nevrijeme bi ovoga vikenda moglo zahvatiti pojedine dijelove Bosne i Hercegovine, ali i Srbije, te još nekih zemalja šireg regiona…

– U Srbiji, Kosovu, Makedoniji Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj promjenjivo uz sunčana razdoblja, ali i pljuskove i grmljavine ponegdje je moguće olujno nevrijeme. Pljuskova bi moglo biti i na sjeveru Crne Gore, navode na spomenutom sajtu, u prognozi za Balkan. Navodi se kako bi u obalnim dijelovima Grčke, Crne Gore i u Albaniji trebalo biti uglavnom sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– U Bosni nestabilno tako da uz povremena suha i sunčana razdoblja lokalno može biti kiše te pljuskova i grmljavina više sjeverozapad i sjever zemlje, lokalno je moguće jače nevrijeme. U Hercegovini dosta sunčanih razdoblja uz razvoj oblaka ponajprije u gorju može biti pljuskova te ponegdje na sjeveru i zapadu – dodaje se u prognozi za BiH.

U prvom dijelu iduće sedmice očekuje se sunčano i sve toplije vrijeme, sve do sredine sedmice kada je ponovno moguće ponajprije u Bosni sve nestabilnije vrijeme.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada je riječ o vikend prognozi za Hrvatsku, uglavnom na kopnu nestabilno uz čestu kišu i pljuskove, dok bi na Jadranu trebalo biti više suhog i stabilnog vremena, jedino u Istri i na sjevernom Jadranu umjerena je mogućnost za pljuskove.

Izvor: doznajemo.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME