Portal 072info

Upozorenje ministra Šeranića zbog rasta broja zaraženih

Capture 3
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je neophodno striktno poštovanje svih propisanih mjera zaštite od virusa korona, imajući u vidu da je u posljednja dva dana evidentan porast broja novozaraženih u RS-u.

On je napomenuo da je broj novozaraženih danas i juče veći nego što je to bio slučaj proteklih šest do sedam sedmica, o čemu je razgovarao sa direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem i tražio izvještaj po tom pitanju.

Dobro je da danas nismo imali toliko iskakanja pojedinih lokalnih zajednica kao što je bilo juče kada je Banjaluka imala više od 70 novozaraženih lica”, rekao je Šeranić danas u Prnjavoru.

On je napomenuo da je hladnije vrijeme uslovilo da se stanovništvo više povlači u zatvorene prostorije i, usljed nepoštovanja mjera, lakše dolazi do zaraze, kao i da je značajno da se isprati broj lica koja će se posljedično naći u bolnicama za tri do četiri dana vezano za rast broja zaraženih.

Ministar zdravlja Republike Srpske je podsjetio i da je od utorka, 6. oktobra, na snazi dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koja podrazumijeva i zatvaranje poslovnih subjekta koji ne poštuju propisane mjere na sedam ili 15 dana u slučaju ponovljenog prekršaja.

“Sa aspekta sistema smo obezbijedili sve što je potrebno. Na nama svima je da poštujemo mjere i ne budemo kažnjavani. Kazna nikada nije rigorozna ako poštujete mjere i zakone” , rekao je Šeranić.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

N1


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 1
    Share
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Od danas ko ne nosi masku na ulici platit će kaznu 100 KM

072info.com

Izetbegović: Sramota jeste, ali je istina – građani i to trebaju znati

072info.com

Koronavirus opet pronađen na ambalaži smrznute hrane u Kini

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6