Uprava Barcelone vrši pritisak na predsjednika Laportu da smijeni Koemena

Screenshot 8 11
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nekoliko članova upravnog odbora Barcelone, kojim predsjedava Joan Laporta, sastalo se kako bi razgovarali o budućnosti glavnog trenera Ronalda Koemana, piše katalonski TV3.

Koemanov trenutni ugovor na Nou Campu traje do juna 2022. godine, a katalonski klub morao bi platiti otpremninu i pronaći zamjenu ako ga otpuste u ovoj fazi nove sezone. A kandidata ima nekoliko.

Jordi Cruyff, sin legende kluba Johana, Laportin je savjetnik i nerado stupa kao favorit za poziciju gdje bi zamijenio porodičnog prijatelja. Segi Barjuan je glavni trener Barce B, no Laporta ne vjeruje da je dovoljno kvalifikovan za preuzimanje prve ekipe. Bivši kapiten kluba Xavi oduvijek je bio povezan s povratkom u klub, ali činjenica da ga Barca nije imenovala prije početka sezone otežava njegovo pojavljivanje tako rano u novom izazovu.

Barcelona je ove sedmice doživjela težak poraz od minhenskog Bayerna u Ligi prvaka izgubivši 3:0. Ovaj poraz potaknuo je raspravu nekih članova odbora o Koemanovoj budućnosti. Neki slabo poznaju nogomet i odluku donose kroz strast više od svega.

Trenutno u odboru Barce sjedi 18 članova, a među njima su: Rafael Yuste, Maria Elena Fort, Ferran Olive, Josep Maria Albert, Xavier Barbany, Miquel Camps, Alfons Castro, Josep Cubells, Antonio Escudero, Juli Guiu, Jordi Llaurado, Josep Ignasi Macia, Aureli Mas, Xavier Puig, Angel , Eduard Romeu, Joan Sole i Joan Soler.

Unatoč pritisku odbora, Joan Laporta donosi konačnu odluku o Koemanovoj budućnosti. Nedavno je rekao da mu se sviđa Koeman, mada se sve više piše kako mu Laporta i Rafa Yuste više ne vjeruju.

Mateu Alemany je direktor nogometa u Barci, a Ramon Planes tehnički sekretar. Obojica imaju više mišljenje o Koemanu od Laporte i Yustea. Koemanov posao je pod lupom, a s već postavljenim pitanjima o njegovoj budućnosti, ostaje vidjeti koliko će još vremena ostati na čelu španskog kluba.

GODISNJICA
MARKETING