Upriličen prijem za predstavnike KŽK Čelik

Podijelite vijest

Načelnik općine Zenica Husejin Smajlović sa saradnicima upriličio je danas prijem za predstavnike košarkaškog ženskog kluba Čelik. Povod je veliki uspjeh koji su košarkašice Čelika ostvarile u ovoj sezoni, a to je osvajanje duple krune.

Nakon osvojenog Kupa, u prošlu subotu su pobjedom nad sarajevskim Play off-om u četvrtoj utakmici finalne serije postale prvakinje Bosne i Hercegovine i na taj način kompletirale duplu krunu. Načelnik Smajlović je čestitao košarkašicama na ovom velikom uspjehu, te zaželio da i u narednim sezonama bude još ovakvih rezultata.

Također, pohvalio je i rad kluba u protekloj sezoni jer su se okrenuli radu sa mlađim i perspektivnim igračicama, a ne dovođenju igračica iz drugih država nakon čijeg odlaska klub ne profitira mnogo.

S druge strane predsjednik kluba doktor Senad Husejinagić se zahvalio načelniku i općinskim strukturama na podršci i izrazio nadu da će i u narednom periodu nastaviti pratiti i pomagati rad kluba. Kapiten Aida Kalušić je na kraju u znak zahvalnosti načelniku poklonila po jednu zlatnu medalju za osvojen Kup, odnosno Prvenstvo Bosne i Hercegovine.