Portal 072info

Upriličena podjela 55 setova odjeće za djecu u četiri općine ZDK

Udruženje OKC KAKANJ („Omladinski kulturni centar Kakanj“) u suradnji s donatorima, pojedincima i sponzorima je početkom ove godine pokrenulo humanitarnu akciju pod nazivom „Takmičimo se u dobru“ koja je nakon prvog javnog emitovanja snimka dodjele porodicama animirala brojne građane i pojedince da ovu akciju i dalje podrže.

U prvom dijelu akcije radilo se o dodjeli paketa u prehrambenim artiklima a nakon naše posjete brojnih porodica i obilaska terena, utvrdili smo da su brojna djeca u stanju socijalne potrebe.

Udruženje Okc Kakanj dalo je sebi zadatak da se ove godine pomogne oko 100 djece na području ZDK, u četiri Općine: Visoko, Kakanj, Zenica i Zavidovići sa poklon setovima odjeće (jakna, komplet trenerka i piđama) – po sistemu svima isto dođe. Kroz ovu akciju setove odjeće su dobila djeca u četiri osnovne škole a to su: O.Š.“Mula Mustafa Bašeskija Kakanj“, O.Š.“Edhem Mulabdić Zenica“, O.Š.“Mehmedalija Mak Dizdar Visoko“ i JU „Prva Osnovna škola Zavidovići“.   

„Mnogo je djece i u osnovnim i srednjim školama u stanju socijalne potrebe. Nismo ni bili svjesni koliki je to broj djece, dok nismo imali na uvid spiskove i brojčano stanje o istim. To nas je podstaklo i motivisalo da iniciramo i pokrenemo ovu akciju jednokratne pomoći a na što smo već danas ponosni što smo jedan broj djece obradovali ali i tužni što to nismo bili u mogućnosti da pomognemo svima. 

Prethodna četiri mjeseca volonteri ovog udruženja se izvršili podjelu za 30 djece, a nakon toga uz podršku resornog Vlade ZDK i Ministarstva za socijalni rad, izbjeglice i povratnike ZDK kupljeno i podijeljeno još 55 setova za djecu u stanju socijalne potrebe u četiri općine Kantona a što je ukupno 85 setova za djecu. Ova akcija je protekla više nego dobro i svakako želimo da se zahvalimo kompletnoj Vladi ZDK na čelu sa premijerom G dinom Ganićem i Azri Šabanovićministrici za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona koji su svojom podrškom i ovim potezom uradili pravi potez sa čijom donacijom i pomoći će korisnici biti više nego zadovoljni i sretni.“ izjavio je Hamid Hadžić, predstavnik udruženja OKC Kakanj.  

Podijelite članak
  • 16
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box