UPRKOS BROJNIM AUTOBUSIMA: Fijasko SDA u Zenici, poluprazan Trg (VIDEO)

Podijelite vijest

SDA je večeras u Zenici održala centralni predizborni skup, koji je doživio potpuni potop iako je gost bio i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Međutim, ni to nije dovoljan razlog da se privuče veliki broj građana, o čemu svjedoče fotografije i videoprilozi.

Prema procjenama, na centralnom skupu bilo je svega oko dvije hiljade okupljenih građana, što je nikada manja posjeta skupu od kada postoji ova stranka.

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: Nisam se pomirio da SDA ostaje bez vlasti

Preko 30 autobusa građana iz Zavidovića, Vogošće, Ilijaša, Lukavca, Željeznog Polja, Begov Hana, Novog Šehera, Sapne, Teočaka i drugih mjesta izvan Zenice i ZDK nisu bili dovoljni da ispune Trg Alije Izetbegovića u Zenici.

Da je SDA doživjela potpuni fijasko u Zenici i prije 2. oktobra, odnosno da su građani odlučni birati promjene i reći NE istim istrošenim političarima govori podatak da je, uprkos brojnim autobusima, o čemu smo već pisali, Trg Alije Izetbegovića bio nikad prazniji.

ČITAJ JOŠ:  U BiH stižu studenti iz Zaljeva

To je samo još jedna u nizu potvrda istraživanja da će upravo BHI – KF, govoreći o području Zeničko-dobojskog kantona, biti najveće iznenađenje izbora, a da lider ove stranke Fuad Kasumović uživa ogromnu podršku građana. Podsjetimo, na proteklim Lokalnim izborima za zeničkog gradonačelnika glasalo je 33.000 građana.

Bilo kako bilo, uskoro će 2. oktobar kada će građani Zenice, ZDK i BiH dati svoju konačnu odluku, podržati politike koje vode zemlju u propast ili dati priliku nekim novim politikama…

ČITAJ JOŠ:  U Zenici pronađena droga