UPUCAO ŽENU NA SPAVANJU, A MAJKA GA BODRILA ‘BRAVO SINE’: Ovo su detalji jezivog zločina

Nakon hapšenja Vladimira M. (40) iz Kragujevca, koji je pokušao da ubije suprugu Milenu M. (35) u ponedeljak oko tri sata, isplivali su šokantni detalji o trenucima kada su ga policajci ubjeđivali da se preda.

Njegova supruga je i dalje u kritičnom stanju, a on se nakon zločina vratio kući, gdje su ga dočekali inspektori, ali on nije htio da se preda dva sata, pa mu je majka za to vrijeme uzvicima pružala podršku, kao da prethodno nije pokušao da ubije suprugu.

Vladimir je došao kući u naselje Pivara oko 15 sati, ali čim je vidio policajce, sjeo je u svoj automobil i dao se u bjekstvo.

  • Uspio je da pobjegne oko pet ulica dalje, a onda su ga opkolile jake policijske snage, ali se on zaključao u kolima i navodno prijetio da će se ubiti istim pištoljem, kojim je ranio Milenu. Za to vrijeme došli su i njegovi prijatelji i članovi porodice. Njegov otac je razgovarao s njim, pa je u jednom trenutku pokušao i da mu otme pištolj, ali ga je Vladimir udario po koljenu. S njim je razgovarao i brat od strica, ali ni njega nije slušao – ispričao je izvor iz istrage.

    Ono što je najviše šokiralo policajce koji su pokušavali da uhapse Vladimira jeste podrška koju su mu pružili prijatelji i majka.
  • Majka je netremice gledala u automobil u kojem je sjedio, a kada su policajci uspjeli da ga ubijede da izađe, ona je molila reportere da ga ne fotografišu da bi mu onda dobacila: “Vlado, bravo, sine!”, a iza nje se čuo i prijatelj koji je viknuo: “Budi jak, brate!” On im nikako nije uzvratio, pa je bez opiranja ušao u policijski automobil – kaže jedan od očevidaca za Republiku.

Kragujevčanin je kobne večeri supruzi pucao u vrat, dok je spavala, a djeca su bila u drugoj sobi i ništa nisu čula. Ona je i juče bila u kritičnom stanju, opasnom po život.

  • Nakon komplikovane intervencije koju je u ponedjeljak izveo tim hirurga, ona se nalazi u jedinici intenzivne njege Službe za anesteziju i reanimatologiju, a njeno zdravstveno stanje se i dalje vodi kao opšte teško sa životnom ugroženošću. Ona je, bukvalno, na liniji između života i smrti. Njene povrede su izuzetno teške jer je metak napravio prostrelnu ranu i veliko razaranje, naročito na izlasku – ispričao je za medije izvor iz UKC Kragujevac.

Milenin otac Miroljub jedva je smogao snage i novinarima potvrdio da se ljekari dva dana bore za kćerkin život.

Copy
  • Milena je i dalje u kritičnom stanju. Sada sam bio u bolnici i ljekari su mi rekli da će je sutra prebaciti na VMA – rekao je Miroljub u očaju.

Nesretna žena je u Kragujevac došla na odmor iz Drezdena, gdje je posljednje tri godine zaposlena kao doktorica u jednoj bolnici, a njena djeca žive s ocem Vladimirom, piše Kurir.

Djeca pitaju: “Gdje su mama i tata”

Ranjena žena je planirala u utorak da se vrati u Njemačku sa suprugom i dvoje dece, u koju su i oni trebalo da se presele nakon sređivanja dokumentacije, a kako kažu njihovi prijatelji, njihovi sin (8) i kćerkica (6) ne znaju šta se dogodilo i stalno pitaju: “Gdje su mama i tata.” Vladimir je nakon ranjavanja supruge izašao u dvorište kuće i još jednom pucao u susjednu kuću roditelja, a zatim bacio telefon na travu, sjeo u automobil i pobjegao.

Prethodni članakKomšić jutros stigao na operaciju na neurohirurgiju KCUS-a
Sljedeći članakDodik ponovo obmanuo javnost