AUTOR: H.D.
DATUM: sij 5, 2022 @ 15:45
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj smo, između ostalog, tražili imenovanje nove saobraćajnice od ulice 7. muslimanske brigade do zgrade Općinskog suda i Policije po aktuelnom premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, saopšteno je iz kakanjskog ogranka Naše stranke.

Inicijativa je, poručili su, upućena načelniku, komisiji za utvrđivanje naziva novih ulica Općine Kakanj i nadležnim službama.

“U obrazloženju smo naveli da nova saobraćajnica od ulice 7. muslimanske brigade do zgrade Općinskog suda i Policije ni na jednom svom metru nema smisao izgradnje/investicije u svrhu u koju je planirana (za kamione i sl.)”, kažu između ostalog.

“Zato smatramo da je izuzetno prikladno nazvati je po premijeru Fadilu Novaliću, s obzirom da je on poznat po, u najmanju ruku, čudnoj logici (npr. da ulje nije poskupjelo nego da možemo kupiti 37% ulja manje nego prije). Takvom logikom, ova skupa saobraćajnica neće poboljšati saobraćaj i sigurnost u gradu nego će vozači i pješaci morati uložiti 63% više pažnje da sačuvaju živu glavu”, poručili su.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Inicijativu je za govornicom OV Kakanj objelodanio Dževdet Huskić, vijećnik Naše stranke od kojeg je u jednom trenutku njegovog obraćanja predsjedavajući zatražio da ima “malo mjere”…

Pogledajte kako je Huskić obrazložio spomenutu inicijativu…

LIDER