„Uređivanje“ općinskih sudova

„Uređivanje“ općinskih sudova

32699af76cfc6e0191d612ffd4e88ee9_XL

U Ministarstvu pravosuđa i uprave potpisan je ugovor sa privrednim društvom „Almy Gradnja“ d.o.o. Zenica o izvođenju građevinskih i građevinsko-zanatskih radova na sanaciji i adaptaciji zgrade općinskog suda u Kaknju. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 71.000 KM.

Treba podsjetiti da je zgrada općinskog suda u Kaknju izgrađena 1965. godine i od tada nije bilo značajnijeg ulaganja u njenu rekonstrukciju ili adaptaciju.  Ministrica za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona Romana Brkić je potpisala i ugovor o izvođenju bravarskih radova na zgradi Općinskog suda u Zavidovićima, odnosno demontaže postojeće stolarije, nabavci materijala, radioničkoj izradi  transportu i montaži prozora u prizemlju i prvom spratu u vrijednosti od oko 35.000 KM.

Završetak radova prema ugovoru trebao bi biti okončan do sredine januara 2014. godine. Ranije je za potrebe kantonalnog tužilaštva zaključen ugovor o nabavci, izradi i montaži aluminijskog trodijelnog portala kao i trodijelnog prozora od aluminijskog profila na ulazu zgrade kantonalnog tužilaštva u Zenici vrijednosti oko 4.000,00 KM, kao i ugovor o uređenju (krečenju) unutrašnjih prostorija Kantonalnog suda u Zenici.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica