URNEBESNA KOMEDIJA: Državni lopov po treći put dolazi u Zenicu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Urnebesna komedija, DRŽAVNI LOPOV, po treći put dolazi u Zenicu. Ovaj put mlada ekipa teatra STUDIO SCENA igra svoju predstavu u Cabaret Club-u.

U predstavi igraju tri mlada bh glumca, Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić. Datum igranja je 30.mart u 22h, subota. Ovo je odlična prilika da Vaš vikend upotpunite kulturnim sadržajem a ujedno se dobro zabavite i nasmijete. Cabaret Club i STUDIO SCENA idu korak naprijed, nude predstavu u jednom novom ambijentu, što je na zapadu uobičajeno a kod nas tek treba da zaživi.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Kiki i Marko, ljubavni varalica i “državni lopov” koji je naravno uz to povlašten, pa čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar Jozo, koji nema završenu niti osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni varalica, u zatvoru je zbog lažnih obećanja o ženidbi, jer je sedamnaest puta obećao da će se ženiti sa sedamnaest različitih žena. I baš zbog te jedne žene završio u zatvoru. Marko, državni lopov, zatvorsku kaznu služi zbog pronevjere silnog novca, ali revizijom advokata on će vjerovatno ubrzo izaći na slobodu, jer se naravno pronašla neka rupa u zakonu.