Uručenje ključeva četiri obnovljena objekta u Žepču

RMKZENICA072INFO

U okviru projekta „Obnova stambenih objekata za povratnike na područje Zeničko-dobojskog kantona i raseljene osobe čije je prijeratno prebivalište bilo na području Zeničko-dobojskog kantona- 2012.“, koji finansira Vlada ZDK, Ivica Ćurić, ministar za rad, socijalnu politiku i raseljena lica ZDK, u petak, 19.04.2013. u 10 sati u Općini Žepče svečano će uručiti ključeve obnovljenih stambenih objekata za četiri korisnika (Mehmed Odić, Admir Džinić, Nezir Bečić i Ranko Tubić). 

Projektom je obuhvaćena izgradnja ili rekonstrukcija prijeratnih stambenih objekata po modelu „ključ u ruke“. Projektna dokumentacija se radi prema Priručniku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH o minimumu stambenih uvjeta kojima su propisani minimalni stambeni uvjeti prema broju članova domaćinstva. Obnovom stambenih jedinica i stvaranjem uvjeta za stanovanje omogućit će se konačan povratak 12 raseljenih  i povratničkih porodica  na prijeratne adrese. 

Ukupna vrijednost projekta je 270 000 KM, a vrijednost izrade projektne dokumentacije, izgradnje i nadzora na građenju za navedena četiri stambena objekta je 72 037 KM.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE