foto unsplash japan luna park
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 11, 2021 @ 10:35
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Šest osoba je povrijeđeno nakon što je došlo do urušavanja trećeg sprata petospratnice u jednom zabavnom parku u prefekturi Hyogo, na zapadu Japana, saopštila je tamošnja policija.

Policija je danas pokrenula istragu na licu mjesta zbog sumnje na profesionalni nemar, nakon što su 24-godišnji muškarac i 27-godišnja žena, oboje iz prefekture Osaka, pretrpeli prijelome karlice u nesreći koja se dogodila u lavirintu drvene konstrukcije, prenosi japanska agencija Kyodo.

Četvoro drugih lica, uključujući sedmogodišnju djevojčicu, zadobilo je lakše povrede. Jednogodišnja kćerka teže povređenog čovjeka je takođe pala, ali nije povrijeđena, saopštila je policija.

U trenutku nesreće oko 14 sati nije bilo ljudi na drugom spratu, naveli su policijski zvaničnici. Park u gradu Kato biće zatvoren od ponedeljka do četvrtka.

Dio trećeg sprata te atrakcije – širine oko jednog metra i dužine 2,3 metra – srušio se nakon što se pomjerila greda koja je nosila drveni pod.

Lavirint je otvoren u aprilu 2013. godine, a bezbednosna provjera atrakcije se sprovodi svaki dan, saopštile su vlasti koje upravljaju zabavnim parkom.

LIDER