Uske farmerke postaju prošlost: Levi’s najavio povratak širih nogavica

Screenshot 2 1 2
Kako su naveli iz kompanije, potrošači trenutno žele što udobniju odjeću, a Levi’s je zbog toga spreman upustiti se u avanturu izrade različitih modela tzv. “vrećastih” modela farmerki. Direktor kompanije Chip Bergh najavio je kako Levi’s trenutno prilagođava svoje pogone novim trendovima.

“Mislim da nekako predvodimo industriju kada je u pitanju ovaj trend. Nova linija farmerki mnogo je ‘šira’ nego što su to bile farmerke prošle sezone. Ovi modeli već se nalaze u našim prodavnicama i dostupni su i za muškarce kao i za žene”, rekao je Chip Bergh.

Neki od novih modela farmerki kompanije Levi's Neki od novih modela farmerki kompanije Levi’s

Bergh je također izjavio kako je osim farmerki trend široke i ležernije odjeće trenutno zastupljen i na drugim odjevnim predmetima.

Pored Levis’a, nove modne trendove prepoznale su i druge kompanije iz modne industrije. Američki brend JNCO iz Los Angelesa, ponovno je u prodaju pustio svoje poznate modele farmerki sa širokim nogavicama koje su bile naročito popularne tokom devedesetih godina 20. stoljeća.

Kultne farmerke devedesetih Kultne farmerke devedesetih

“Iako je pandemija koronavirusa utjecala negativno na rad mnogih brendova, prodaja ovih modela farmerki zabilježila je rast. Farmerke sa širokim nogavicama imaju kultni status i udobne su, a to je ono što ljudi trenutno traže” rekla je Camilla Revah potpredsjednica kompanije.

Ipak, promjena stila i uvođenje novog-starog dizajna, bar kada je u pitanju Levi’s nije bila dovoljna da kompanija ostvari bolje rezultate kada je u pitanju prodaja u ovom periodu.

Pandemija koronavirusa i dalje se osjeti na rezultatima svih kompanija pa tako i u rezultatima modnog giganta čija je prodaja pala za 12 posto u posljednjem kvartalu 2020. godine što je uzrokovalo i pad dionica ove kompanije.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakDodik: U RS stiže 100.000 vakcina iz Rusije
Sljedeći članakPamela Anderson se udala peti put