Portal 072info

Uskoro 3. “Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open”

U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba “Tešanj” i Udruženja “Sport Media” u dvorani Sportsko – rekreacionog centra „Tešanj“ u subotu, 26. septembra 2015. godine održat će se ženski odbojkaški turnir pod nazivom “Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open”. Učešće na turniru koji je treći po redu kojeg organizuje „Sport Media“, uzet će aktuelni prvak i osvajač Kup-a Bosne i Hercegovine, ŽOK „Bimal Jedinstvo“ iz Brčkog, premijerligaši BiH OK “Kula Gradačac” iz Gradačca i UOK “BL Volley” iz Banja Luke, kao i klub domaćin ŽOK “Tešanj”, član Prve lige FBiH.

“Ciljevi organizacije turnira su promocija i razvoj odbojkaškog sporta u Bosni i Hercegovini, posebno na području tešanjske regije gdje imamo odlične uslove i veliki broj zainteresovanih za bavljenje ovim u svijetu i kod nas sve popularnijim sportom. Pripreme za turnir odvijaju se željenim tempom i sigurni smo kako će grad Tešanj biti odličan domaćin ponajboljim odbojkašicama u BiH. Očekujemo i veliki broj gledalaca koji su nam se najavili iz svih krajeva BiH i za koje vjerujemo da će uživati u potezima odbojkašica kojima će ovo biti posljednja provjera pred početak sezone“, kaže Izet Mandžukić, predsjednik Organizacionog odbora 3. „Sportzdk Tešanj 2015. Volleyball Open“.

Pobjednici prethodna dva „Sportzdk Volleyball Open-a“ bile su ekipe ŽOK „Igman“ sa Ilidže i ŽOK „Bimal Jedinstvo“ Brčko. Generalni pokrovitelj turnira je Općina Tešanj čiji će načelnik mr. Suad Huskić turnir proglasiti otvorenim. Pozivi za prisustvo turniru upućeni su čelnim ljudima Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Podijelite članak