Uskoro Instagram i bez interneta

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Instagram ćete uskoro moći koristiti offline, najavljeno je na konferenciji F8. Neki korisnici Androida već mogu koristiti ovo, a u narednim mjesecima će “offline mode” biti dostupan svima.

Korisnici će tako bez pristupa internetu moći videti sadržaj koji je učitan na aplikaciji do trenutka kad je mobilni telefon ostao bez internet veze. Taj sadržaj će korisnici moći da lajkuju, komentarišu ili sačuvaju, a i korisnike će moći prestati da prate.

ČITAJ JOŠ:  Indijac pet mjeseci putovao biciklom do Švedske kako bi se sreo sa svojom voljenom

Sve akcije obavljene u “offline mode” će biti “sprovedene” kad se korisnik priključi na internet. Ova opcija stvorena je jer je sve veći broj korisnika Instagrama u zemljama u kojima internet veza nije dostupna svima, bilo zbog infrastrukture, bilo zbog cijene, prenosi Index.hr.

Čini se da za razliku od ostalih tvoraca popularnih aplikacija, Instagram ekipa shvata da potreba za komunikacijom postoji i u manje razvijenim zemljama.

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING