Portal 072info

Uskoro kompletiran tim rukometaša Čelika

Protekao je još jedan pakleni dan priprema tridesetak rukometaša “Čelika”, koji imaju velike ambicije u ovogodišnjoj prvenstvenoj sezoni Premijer lige BiH – prije podone na Atletskom stadionu Kamberovića polje, a poslije podne u Gradskoj areni Zenica.

– Ovakvu radnu i takmičarsku atmosferu između igrača još nisam doživo u svojoj dugo godišnjoj trenerskoj karijeri. Kolega Seldin Rizvanović i ja smo prezadovoljni šta se sve uradilo za svega nekoliko dana. Momci su sjajni – pravi profesionalci: i oni stariji na čelu Aldinom Begagićem, a i mlađi igrači. U popodnevne trenige postepeno “uvodimo” i loptu, a sljedeće sedmice ćemo imati i prijateljske utakmice – kaže Milanko Savčić, novi trerer zeničkih rukometaša.

Predsjednik kluba Pane Škrbić je takođe zadvoljan:

– Konačno smo svi na okupu: jučeršenjim trenizima su se priključili Milan Ivančev, Boško Jolović, Eduard Martić i zamjenik kaptena Milan Duvnjak. Od danas je na trenizima i Davor Kadić, a u četvrtak 14. avgusta ekipi će se priključiti i novi kapiten ekipe Mirza Dervenčić, koji je nekoliko dana, po prepruci ljekaram proveo na Moru, a nakon operacije koljena. U kontaktu sam s njim i on se sjajno osjeća i obećava daće ovo biti njegova sezona – kaže Škrbić.

Podijelite članak