Portal 072info

Uskoro pet odličnih koncerata: Tuzla muzički centar godine u BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Već sada se može konstatirati da će Tuzla biti ovogodišnji muzički centar u našoj zemlji. Za nešto više od tri mjeseca grad soli bit će domaćin čak pet odličnih koncerata. Na Tušnju i dvorani Mejdan od kraja aprila do augusta održat će Dino Merlin, Goran Bregović, „Dubioza kolektiv“, „Miligram“ i Marija Šerifović.

Specijalni gosti

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Prvi koncert u nizu bit će spektakl „Miligrama“, koji će u sklopu velike turneje “Electric Tour”, Tuzlacima u Mejdanu predstaviti album “Magnetic“ već naredne subote.

Nakon što je napunila sarajevsku Zetra i rasprodala Sava centar u Beogradu, Marija Šerifović družit će se sa tuzlanskom publikom 13. maja, također u Mejdanu. To će biti prvi veliki solistički koncert srbijanske pjevačice u Tuzli, na kojem će imati i nekoliko specijalnih gostiju.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Nakon koncerata u Mejdanu, Tuzlaci će moći uživati u istinskom muzičkom spektaklu na stadionu Tušanj, gdje će se 4. juna, u sklopu turneje „Ko ne poludi nije normalan“, obilježiti 40 godina od osnivanja “Bijelog dugmeta“.

Muzička bajka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Za organizaciju ovog spektakla, na kojem će uz Gorana Bregovića nastupiti Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović, te Orkestar za svadbe i sahrane, zadužen je Fikret Vukalić Fantom.

Na dvodnevnom muzičkom festivalu “Brodolom“ 22. ili 23. jula, kako ekskluzivno saznajemo, koncert bi trebala održati „Dubioza kolektiv“. To će najvjerovatnije biti jedini njihov nastup u našoj zemlji ove godine, jer su bukvalno “rasprodati“.

Kao šlag na kraju za Tuzlake bit će muzička bajka u režiji Dine Merlina. Mađioničar će koncert na Tušnju održati nakon sedam godina, a još nije određen tačan datum. Sa fanovima u Gradu soli Dino Merlin će se družiti početkom augusta.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6