Portal 072info

USKORO PRVA PJESMA I KONCERT: Amel Ćurić potpisao svoj prvi diskografski ugovor za Menart

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Više od tri mjeseca trajala je potraga za pobjednikom druge sezone X Factor Adrie, a gledatelji iz cijele regije su odlučili: Amel Ćurić ima taj X Factor.

Svoje vokalne sposobnosti pokazao je tokom cijelog showa, dok mu je finalna pjesma It’s My Life, kojom je oduševio žiri i publiku, donijela pobjedu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

„Još od samog početka takmičenja vjerovao sam da će mi ovaj show biti prekretnica u karijeri. Već nakon prvih audicija i odličnih komentara žirija i publike, osjetio sam da postoji mogućnost da dođem do finala, što sam si i zacrtao kao cilj“, oduševljeno je tada rekao Amel.

Danas, samo deset dana nakon pobjede, Amel je potpisao svoj prvi ugovor za diskografsku kuću Menart.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Tim događajem najavljena je dugoročna suradnja čiji će se rezultat moći vidjeti već za nekoliko sedmica kada Amel planira predstaviti svoju prvu pjesmu, a već početkom jeseni u planu je koncert u Zagrebu, čiji datum će također biti najavljen uskoro.

Na ugovoru je Amelu prvi čestitao direktor Menarta Branko Komljenović, a potom se u čestitkama pridružio i njegov mentor Massimo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

“Sretni smo i ponosni što smo kao lokalni zastupnik Sony Music majora, dio velike X Factor obitelji. Još više nas veseli dolazak izvanrednog pjevača, kao što je Amel, u našu diskografsku obitelj. Razvoj njegove karijere veliki je izazov, a suradnja s njim je nešto što nas istinski veseli u nadolazećim mjesecima, jer Amel osim što je izvanredan pjevač ujedno je i izvanredan mladi čovjek i vjerujemo da će rad s njim pokazati što riječ suradnja zaista znači.

Massimo je nakon njegove pobjede dao jednu odličnu misao – da je danas, za dobru karijeru, najbitnije imati kvalitente suradnike. Apsolutno se slažem s njim, plan za sljedeće mjesece već imamo i vjerujem da je Amel spreman svojim pjesmama osvojiti cijelu regiju, a da ćemo mu mi u tome pomoći”, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora direktor Menarta Branko Komljenović.

Massimo je pritom nadodao da se obično nakon završetka showova kao što su X Factor, događa da mentori “iskoriste” takmičare i pobjednike na način da ih vode na svoje koncerte i turneje, a da se potom na njih zaboravi. 

Zatim je naglasio da bi u ovom slučaju volio da Amel, kao i drugi takmičari X Factora, iskoriste njega, jer se daje na raspolaganje za suradnju i savjete nakon čega su Amel i Massimo izmijenili svoj već prepoznatljivi pozdrav: luuuuudoooo!

Nakon toga Amel se zahvalio svima na neobično brzim reakcijama što je rezultiralo potpisivanjem ugovora samo deset dana nakon pobjede. Gostoprimstvo u Zagrebu ga je ugodno iznenadilo, a reakcije ljudi na ulici ili u kafićima dalo je naslutiti da je i hrvatskoj publici Amel bio favorit.

Amel je najavio da kroz nekoliko sedmica predstavlja svoju prvu pjesmu nakon pobjede i da se nada da će opravdati očekivanja mentora i svih koji su mu kroz ova tri mjeseca dali podršku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podršku Amelu došao je dati i Nikola Marjanović koji je također nastupao na X Factoru i koji ovih dana planira predstaviti prvu pjesmu nakon takmičenja.

Radiosarajevo.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6