Uskoro sanacija puta Zenica – Smetovi

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je 29. marta 2017. godine sa Javnim preduzećem “Autoceste FBiH” i izvođačima radova na autocesti Koridora Vc – poddionica Klopče – Donja Gračanica, Sporazum o sanaciji lokalnih cesta na području grada Zenica koje izvođač koristi prilikom izvođenja radova na autocesti.

Prema ovom Sporazumu, izvođač radova Euroasfalt d.o.o / Strabag A.G. obavezao se da će sanirati najmanje 13 lokalnih cesta.

“Kao Gradska uprava trebamo biti odgovorni prema svakom stanovniku i svakom pedlju teritorije Zenice i mi se tako i ponašamo. Svi putevi koje koristi mehanizacija za potrebe izgradnje autoceste na Koridoru Vc, pa i više od toga, bit će sanirani i kvalitetniji nego što su bili. Ovo je potvrda i društvene odgovornosti koju pokazuju kompanije izvođači i JP Autoceste FBiH. Zamolio bih sugrađane za strpljenje obzirom da sanacija zavisi od napretka radova na poddionici Koridora Vc”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

U proteklim danima Gradskoj upravi i gradonačelniku obratio se veliki broj građana Zenice, sa upitom, kada će biti sanirani putevi u Novom Radakovu, Klopču, Perinom Hanu, Dolači, pa i prema Smetovima.

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica obavještava ovom prilikom da su u toku pripremni radovi za početak sanacije lokalnog puta Zenica – Smetovi. Dionicu Smetovskog puta u dužini od oko 1.000 metara, od Kapije 2 KB “Zenica” do vijadukta Pehare shodno Sporazumu sanirat će izvođači radova na Koridoru Vc. Istovremeno, gradonačelnik Kasumović potpisao je zaključak kojim će Grad finansirati skori početak sanacije puta za Smetove od vijadukta Pehare do vrha izletišta.