Portal 072info

USKORO U ZENICI: Brojni gradovi u BiH dobijaju KFC restorane

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Vlasnici franšize restorana brze hrane “Kentucky Fried Chicken” za BiH bit će Denis i Dado Stojnić, bh. MMA borci i vlasnici ugostiteljskih objekata “Cheers”, “City Lounge”, “Cheers Kitchen” i “Murphy’ s Pub”, potvrdio je danas PR tim Denisa Stojnića.

kfc-logo-300x300Braća Stojnić već duže vrijeme pregovaraju s firmom koja je zadužena za franšize tih restorana u jugoistočnoj Europi, a ugovor bi trebali potpisati ovaj tjedan, nakon čega bi odmah krenuli s opremanjem prostora u centru Sarajeva po visokim standardima koje zahtjeva KFC.

Nakon restorana u centru Sarajeva planiraju otvoriti restorane i u Novom Gradu i Novom Sarajevu, a potom bi KFC restorane trebali dobiti i Mostar, Tuzla, Banja Luka i Zenica, javlja Fena.

KFC već nekoliko godina ima restorane na prostoru bivše Jugoslavije. U Srbiji je prisutan od 2007. godine, a u Hrvatskoj od 2011. Danas se KFC restorani u Srbiji nalaze u Beogradu na Studentskom trgu i UŠĆE Shopping Centru, te je otvoren i jedan restoran u Novom Sadu.

KFC je po prodaji brze hrane drugi veliki restoranski lanac u svijetu i već nekoliko godina ima restorane na prostoru bivše Jugoslavije. Kentucky Fried Chicken je do prosinca 2013. imao 18.875 restorana u 118 zemalja, a prošle godine je njegova vrijednost procijenjena na 10 milijardi američkih dolara.

Osnivač brenda je Harland Sanders, preduzetnik čiji lik se i koristi kao logo kompanije. Prvi franšizni restoran KFC-a otvoren je 1952. godine u Juti, a kompanija je popularizirala prodaju piletine u industriji brze hrane, postajući tako konkurencija uspostavljenoj dominaciji hamburgera.

Tuzlanski.ba

Podijelite članak