Uspjeh ljekara KB Zenica na 10. Kongresu Hrvatskog društva za digestivnu kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem

KantonalnabolnicaZenica

Na 10. Kongresu Hrvatskog društva za digestivnu kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem, koji se održao od 12. do 15. juna 2013. godine  u Opatiji učešće su uzeli i ljekari sa Službe za hirurške bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

AnelOkicOve godine kongres je okupio preko 300 hirurga iz regiona i Evrope. Među velikim brojem odabranih radova Kantonalnu bolnicu Zenica predstavljali su mr sci. dr Anel Okić i mr sci. dr Anhel Koluh koji su kao aktivni učesnici predstavili svoje radove i tako prezentirali rad svoje službe i naše bolnice.

Na finalnoj večeri odabrani su i najbolji radovi i prezentacije, a među njima je odabran i nagrađen rad ljekara mr sci. dr. Okić Anela sa temom: "Sprječavanje načešćih grešaka u laparaskopskoj hirurgiji te adekvatna priprema operatera".

U pripremi rada, pored doktora Okića, učestvovali su i prim. dr. Ibrahim Cero, mr sci. dr Hasib Mujić i mr sci. dr Anhel Koluh. Nagrada sa jednog ovakvog kongresa predstavlja veliko priznanje Kantonalnoj bolnici Zenica te podstrek mladim ljekarima za budući rad.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS