Uspjeh zeničkih atletičara u Sarajevu

Foto: Ilustracija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Takmičari Atletskog kluba “Zenica” bili su izuzetno uspješni na zimskom Prvenstvu BiH u bacanjima i skokovima koje je održano u subotu u Sarajevu.

Naslove prvaka BiH ponijeli su: Emir Čamdžić – bacanje kugle (junior) – 16.40 m; Ervin Posavljak  –  bacanje diska (junior); 40.74 m; Maid Redžić – skok u vis (mlađi junior)- 1.68 m.

Drugo mjesto osvili su: Senad Durmiš – koplje (juniori) – 49.20 m; Adnan Durmić – bacanje kugle (mlađi junior) – 14.94 m; Melisa Zukan – bacanje kladiva (seniorka) – 46.35 m; Sedin Heco – troskok (junior) – 13.40 m.

Treće mjesto osvili su: Ismar Pašanbegović – skok u dalj (mlađi junior) – 5.86 m; Merima Džidić – bacanje diska (juniorka) – 31.14 m.  Prvak BiH u hodanju na 5.000 za seniore postao je Edin Zec.

“Iako junior Zec je hoda u kategoriji seniora i ubjedljivo pobijedio sa vremenom 23:41,5. Koliko je bio nadmoćan govori podatak da je drugoplasiranog Ćukovića iz Slavije dobio preko 9 minuta, pri tome ga rundovao četiri kruga. Ovim rezultatom Edin je pokazao da je u odličnoj formi pred nastup na Balkanskom prvenstvu u hodanju u Turskom Ayvaliku 18.aprila gdje ćemo biti jedini predstavnici naše zemlje”, kaže Aziz Kevelj, trener Edina Zeca.

Prema Keveljovim riječima, on i treneri Atletskog kluba “Zenica” – Mehmed Skender i Miroslav Ubiparip, kao i predsjednik kluba Suad Kaknjo prezadovoljni postignutim rezultatima koji su dobra uvertira pred sezonu koja je tek počela. “Rezultati bi bili još bolji da su na takmičenju nastupili Lamija Pašalić i Samir Hodžić koji se sa svojim trenerom Elvirom Krehmićem nalaze na pripremama u Makarskoj”, kaže Kevelj.  

rtvze.ba

GODISNJICA
MARKETING