Portal 072info

Uspješan sastanak po projektu Plava voda

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U sjedištu Zeničko dobojskog kantona danas je,po pozivu predsjedavajuće Skupštine, Draženke Subašić, održan sastanak po projektu Plava voda, na osnovu zaključka sa posljednje sjednice kantonalne skupštine.

Svi učesnici radnog sastanka izrazili su zadovoljstvo što su kroz konstruktivnu diskusiju otklonjene nedoumice,te što projekat i zvanično nastavlja sa realizacijom. Osim zvaničnika Skupštine i Vlade ZDK,te Gradske uprave Zenica sastanku su prisustvovali i predstavnici Regionalnog vodovoda „Plava voda“ Travnik,Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, te Evropske banke za obnovu i razvoj,kao jednog od kreditora projekta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlada ZDK će u narednih 90 dana pripremiti odgovarajuću odluku o davanju garancija za vraćanje kreditnih sredstava na koje se obavezuje Grad Zenica i uputiti je na skupštinsko odlučivanje,kazao je Himzo Smajić,ministar poljoprivrede ,vodoprivrede i šumarstva. Među ostalim,Vlada ZDK treba pripremiti izmjene Zakona o izvršanju ovogodišnjeg budžeta.

Gradonačelnik Zenice,Fuad Kasumović zahvalio je predsjedavajućoj Skupštine i zamjenicima predsjedavajuće na uspješno organizovanom sastanku,kojim se omogućava nastavak aktivnosti po projektu Plava voda,vrijednom 22 miliona eura,a u kojem su,pored Zenice i 4 općine Srednjebosanskog kantona, Travnik,Novi Travnik,Vitez i Busovača.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

rtvze

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME