Uspješna sportašica radi u kladionici “Sport Plus”

Koliko se u Brčkom ne cijene sportski uspjesi najrječitije govori primjer odbojkašice Sandre Mitrović, primateljice brčanskih princeza koja usprkos deset uzastopno osvojenih šampionskih titula BiH, devet pehara namijenjenih pobjedniku Kupa BiH i fakultetskoj diplomi iz oblasti ekonomije i menadžmenta, radi u Sportskoj kladionici “Sport Plus”….
Ispostavilo se da je uzalud godinama čekala da se ispune brojna obećanja o zaposlenju u struci. Sandra je, inače, jedan od najuspješnijih sportaša svih vremena u ovom gradu.
A, sve je počelo u rujnu 1996. godine dok se dim još pušio iz oružja nakon završenog rata. Legendarni profesor Drago Davidović počeo je okupljati talentirane djevojčice kako bi osnovao ženski odbojkaški klub.

Nakon sati tjelesnog u tadašnjoj školi “Nasto Nakić” profesor me pitao da li bih željela trenirati odbojku, što sam s oduševljenjem prihvatila. Već sljedeće godine postale smo pionirske šampionke RS, a u sezoni 1998/99. i pobjedom nad ekipom Gacka, prvi put šampionke Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji. I ova deseta titula osvojena je u Gacku, tako da se 18 godina kasnije, šampionski krug zatvorio u tom malom hercegovačkom gradu‘, priča Sandra, dok strpljivo kuca tikete koje joj donose u kladionicu.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Za reprezentaciju BiH imala je više od 20 nastupa.

Osim titula Sandra je dva puta bila druga na izboru sportaša BiH, a 2008. ponijela je epitet najbolje sportašice Brčko distrikta. Njenih 50 zlatnih medalja za isto toliko osvojenih prvenstava u svim kategorijama, za ljude koji u Brčkom odlučuju, očito su nedovoljni da joj ponude radno mjesto primjereno njenim kvalifikacijama.

Ljubav prema Brčkom, u koji sam izbjegla iz Lukavca kod Tuzle, nije mi dala da odem u inozemstvo, iako sam imala pozive ekipa iz Njemačke, Švicarke, Austrije, Slovenije. Ne znam da li da se zbog odluke da ne napuštam Brčko kajem ili ne‘, rekla je Sandra Mitrović.

Sportska kladionica “Sport Plus” je ponosna na Sandru, kao i na sve zaposlene u poduzeću.

Naravno, drago nam je da smo mogli osigurati posao za ovakav sportski kapacitet kao što je Sandra, jer je država zakazala i u ovom slučaju, poručili su iz poduzeća “Sport Plus”.

GODISNJICA
MARKETING