USPJEŠNI ZENIČKI RUKOMETAŠ: Haso Čosić potpisuje za sarajevsku Bosnu?!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

HasoCosic

Mladi i perspektivni rukometaš iz Zenice, Haso Čosić, ovih dana uživao je u mnogobrojnim pozivima i ponuda od strane rukometnih klubova zahvaljujući spremnosti i kvalitetama koje posjeduje. Kako je od ranije javnosti poznati, mladi Čosić prvobitno je svoje rukometne početke i karijeru počeo u matičnom klubu Čelik, nakon čega je potpisao ugovor sa Vogošćom. O njegovim iskustvu u Rukometnom klubu Vogošća, trenucima nakon odlaska iz matičnog kluba i svoga grada, te njegovom prelasku u RK Bosna pričao nam je ekskluzivno za naš portal ovaj uspješni zenički rukometaš.

Kako je bilo otići iz svoga grada i matičnog kluba?!

Bilo je teško napustiti svoj rodni grad i svoj matični klub, ali kada shvatiš da je to sve dio karijere onda se čvrsto odlučis. Otišao sam u Vogošću, gdje su me dočekali zaista na visokom nivou i bilo mi je super sve vrijeme. Naročito je za pohvalu njihov prijem budući da nisam imao nikakvog pritiska sa strane, naprotiv imao sam veliku potporu od strane mojih velikih prijatelja Emira Šahinovića i Edina Bajramovića. Zaista su me čuvali kao malo vode na dlanu i ovim putem im se zahvaljujem na tome iz sveg srca.

Nakon Čelika i Vogošće dobio si novu ponudu, o čemu se zapravo radi?

Prije nekoliko dana čuo sam se sa trenerom Zuletom, tačnije trenerom Bosne sarajevske i tom prilikom razgovorali smo o mom trenutnom stanju. Dogovorili smo se oko dosta toga i ubrzo sam pred potpisom za Bosnu sarajevsku. Bosna kao klub je stvarno veliko ime i iza sebe ima veliki broj titula, to je klub kroz koji je prošlo dosta dobrih igrača i velika mi je čast što ću biti dio Bosne.

Kakve su tvoje ambicije, da li će ti biti teško uklopiti se u novu ekipu?

Bosna je sastavljena od juniorskih reprezentativaca, većinu igrača poznajem iz reprezentacije, tako da mi se neće biti teško uklopiti u svu tu priču. Samo ostaje na meni da radim maksimalno i rezultat će doći na svoje.

Kakvo je tvoje trenutno mišljenje o rukometu u našoj državi?!

Što se tiče trenutne situacije u našoj državi mišljenja sam da je jako teška situacija. Rukomet se u Bosni i Hercegovini igra na, pa može se reći visokom nivou, jer vidimo šta je naša rukometna reprezentacija napravila u kvalifikacijama, plasman u Baraž nam mnogo znači, zbog toga smo rukomet digli na malo viši nivo.

Redakcija portala 072info želi mnogo sreće i uspjeha u sportskoj karijeri ovom mladom i perspektivnom rukometašu pred kojim je defintivno uspješna karijera.