Portal 072info

Uspješno održana akcija Dobrovoljnog davanja krvi u Zavidovićima

U četvrtak 18.04 u prostorijama hitne pomoći Doma zdravlja u Zavidovićima, održana je prva redovna akcija DDK sa učenicima završnih razreda srednjih škola. Za akciju se prijavilo ukupno 70-tak učenika i nekoliko građana, kao i profesora.

Nakon ljekarskog tretmana oko 60 građana je dalo krv dok je njih nekoliko vraćeno iz zdravstvenih razloga ili nedostatka težine.I ovaj puta je nastavljena praksa druženja davaoca krvi u ugostiteljskom objektu uz zajednički ručak.

Prije samog toka akcije sekretar i predsjednik sekcije DDK g-din Josip Jurić ,kao i kantonalni sekretar g-din Ermin Ćato uručili su priznanje-ZAHVALNICU višestrukim penzionisanim davaocima krvi: Ridžal Izetu, Sojkić Šemsi, Vračević Urošu i Jurić Marku, koji su od jučer proglašeni AMBASADORIMA Crvenog križa općine Zavidovići.

Također nastavljena je praksa takmičarskog duha uručivanjem Zlatne zahvalnice predstavnicima Srednje Mješovite škole iz Zavidovića, koji su za akciju prijavili oko 40 davaoca krvi, dok su Srebrenu zahvalnicu dobili predstavnici Srednje tehničke škole a Bronzanu zahvalnicu učenici Gimnazije „Rizah Odžečkić“ iz Zavidovića.

Crveni križ općine Zavidovići zahvaljuje se svima koji su se odazvali na ovu akciju.

Podijelite članak
  • 4
    Shares