Portal 072info

Uspješno realizirana treća prodajna akcija kolača na kojoj su građani Sarajeva položili ispit humanosti

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” u suradnji s Udrugom katoličkih studenata “Emaus” potrudio se građanima grada Sarajeva ponuditi priliku da dobrim djelom pomognu mladiću koji boluje od akutne leukemije. 

Kroz treću prodajnu akciju kolača, koja se održala u subotu, 13. decembra volonteri i prijatelji Centra za mlade “Ivan Pavao II.” prodavali su kolače kako bi prikupili novce za liječenje Filipa Blaževića, mladića iz Zenice koji boluje od akutne leukemije, saopćeno je iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na platou ispred BBI Centra, od 10.00 do 18.00 sati, građani su imali priliku kušati slasne, slatke i jestive kolače po cijeni koju sami odrede, izvući motivirajući poruku i uljepšati sebi dan. Čokoladni, voćni, suhi kolači koje su spremili volonteri iz Sarajeva, Kiseljaka, Gromiljaka ali i Njemačke probudili su humanost kod građana Sarajeva koji nisu štedjeli na ohrabrujućim riječima ali i novčanim prilozima. 

U trećoj prodajnoj akciji kolača prikupljeno je 1.067,50 KM što potvrđuje kako još uvijek postoje ljudi koji imaju sluha na tuđe poteškoće, te jasno pokazuje kako su Sarajlije uspješno položile ispit humanosti. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” se zahvaljuje BBI upravi koja zajedno s Općinom Centar odobrila prodaju kolača na Trgu djece Sarajeva, svim vrijednim volonterima i prijateljima koji su spremali kolače, ali i volonterkama Vanji Smiljanić, Mandaleni Trgovčević, Zvonimiri Jakić, Deani Relatić, Ivoni Bajo, Bernardi Jakić, Adriani Rajić i Ruži Tomić koje su osam sati prodavale kolače. 

Kako su do sada uspješno realizirane dvije prodajne akcije kolača, do sada za liječenje Filipa Blaževića od prodaje kolača prikupljeno je 2.515,50 KM, dok će se još dvije akcije prodaje kolača održati u subotu, 20. decembra također ispred BBI Centra od 10.00 do 18.00 sati, a peta završna akcija u nedjelju 21. decembra na Stupu, navodi se u saopćenju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME