Uspješno realizovana humanitarna akcija REaktiv-a: Prikupljeno 685 KM za Mevludina (FOTO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

IMG_9691

Omladinsko udruženje “REaktiv” sinoć održanom humanitarnom akcijom potpomoglo je liječenje teško oboljelog sugrađanina, Mevludina Smrike, prodajom ukusnih kolačića na platou ispred Hadži Mazića kuće i na Trgu Alije Izetbegovića.Akcija prošla i više nego uspješno i iz Udruženja su saopštili da su prezadovoljni odzivom ljudi i njihovom željom za pomoć Mevludinu. Ukupno je prikupljeno 685,00 KM za nešto više od sat vremena.

“Naravno ovo je samo kap u moru koja je Mevludinu potrebna za cjelokupno liječenje, a cifra o kojoj se radi je 50 000€ tako da se mi nećemo zaustaviti samo na ovoj akciji. Već u petak planiramo ponovo izaći na ulicu i našim sugrađanima ponuditi u ovim vrelim danima osvježenje u vidu limunade, cedevite i drugih osvježavajućih napitaka, a cijena istih će ponovo biti dobrotvorni prilog koji će cjelokupan ići za liječenje Mevludina. Tako da ovom prilikom pozivamo sve građane da se u petak prilikom šetnje zadrže ispred štanda, porazgovaraju sa našim članovima, osvježe se i pomognu u spašavanju života našeg Mevludina. Štand će se nalaziti na Trgu Alije Izetbegovića od 20:30 sati” – saopštio je predsjednik Udruženja, koji se nada da će i akcijom u petak uspjeti prikupiti određena sredstva kako bi pomogli porodici u prikupljanju sredstava.

Sinoć su sa članovima Udruženja su bili i članovi porodice Smriko, a treba istaći da je ovu akciju potpomoglo i Udruženje Pomozi.ba (ogranak Zenica) sa šest pakovanja kolača.

  [nggallery id=10]