Uspješno realizovana manifestacija Centra za mlade Gorica iz Sarajeva i humanitarna izložba djece Planeta

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

IMG_4929

U prostorijama Galerije NVO “Planet design” jučer je u zgradi Sinagoge Zenica upriličena je nesvakidašnja manifestacija i gostovanje omladinaca Centra za mlade “Gorica” iz Sarajeva.

Na ovom jedinstvenom kulturno-zabavnom programu članovi i voditelji Centra pripremili su interesantan program u kojem je učestvovalo oko 30 članova/ca iz različitih radionica poput književnog kluba, vokalne radionice, škole gitare i drugih. Članovi/ce likovne radionice Gorice su nas počastili izložbom, dok je direktor centra Senad Bostandžić pjesmom razveselio našu najmlađu publiku. Kompletan program je oduševio zeničane, domaćine Planet-a, medije i goste.

U režiji Planeta, otvorena i je likovna izložba dječijih radova radionica iz projekta “Planet za djecu” koji je realiziran uz sufinansirsku podršku Opštine Zenica.

Publici su se obratili gostujući voditelji sa završnom riječju direktora Senada Bostandžića, članica Planeta Ehlimana Dedić, direktorica Planeta Melisa Haćimić – Ljubović, dok je voditeljica likovne radionice Centra Gorica – Aida Filipović Planetu uručila fantastičnu sliku u znak prijateljstva i zahvalnosti.

Ovom manifestacijom otvoreno je jedno novo poglavlje suradnje između dvije skupine istomišljenika, koji će i u narednom periodu surađivati i činiti kulturno – umjetnički izražaj transparentnim i dostupnim široj javnosti.

Text:Planet design, Foto:Ismir Sačak

[flagallery gid=61]