Portal 072info

Uspješno završen Krav Maga seminar za djecu i mlade

U subotu 10.09.2016.g. Krav Maga akademija je organizovala još jedan seminar u nizu, ovaj put za mlađe učesnike i to uzrasta od 12-16 godina.

Seminar je i ovaj put vodio certificirani Krav Maga instruktor Elvir Huseinspahić koji je prisutnim učesnicima prezentovao osnovne tehnike Krav Maga samoodbrane za ovaj uzrast. Tema seminara je bila usmjerena na eventualne otmice, nasilje na ulicama, u školama, i td, a mala raja je imala priliku naučiti i nekoliko osnovni udaraca koje koristimo, naravno u samoodbrani.

Cilj obuke djece i mladih populacije jeste podizanje nivoa samopouzdanja kod praktikanata pa je ovom prilikom instruktor prisutnima dao osnovne smjernice o tome kako se ponašati kada osjetimo ili primjetimo mogući napad, verbalni ili fizički, kako postupiti, kome se obratiti, gdje se udaljiti, i td. Sekundarno, želimo da našim pedagoškim pristupom educiramo naše praktikante da nasilje ne mora uvijek da se rješava nasiljem, kontra napadom, ali u svakom slučaju želimo da svaki naš praktikant upozna određene tehnike i zahvate koje će u krajnjoj nuždi koristiti kako bi spasio svoje zdravlje i život.

Nakon seminara je izvršen upis novih članova za uzrast 12-16 godina koja grupa će se popunjavati još nekoliko dana, tako da i naši mladi sugrađani koji nisu imali priliku učestvovati na ovom seminaru, mogu da se priključe vježbanju Krav Maga samoodbrane. Više informacija o učlanjenju u ovu grupu, svi interesanti mogu dobiti na broj mob./Viber 062 644 830.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box