Portal 072info

USPJEŠNO ZAVRŠENO ŠANKANJE: 2000 mladih iz BiH uživalo u 48 sati provoda

Danas je zvanično završeno Šankanje na Vlašiću, a koje se tradicionalno već četvrtu godinu uspješno realizuje u organizaciji Sol Azura i Buena Viste. Kako je to bivalo prethodnih godina, tako ni ove nije ponestajlo dobrog raspoloženja, najboljih muzičkih dešavanja, a organizatori nisu zaboravili ni na one najmlađe koji su bili presretni paketićima koje su im poklonili organizatori Šankanja. Ove godine Sol Azur i Buena Vista pokazali su i humanost na djelu, budući da su donirali određen broj paketića humanitarnom štandu koji je bio pozicioniran na Vlašiću, a sve sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Zeničanina Filipa Blaževića.

Prvu noć Šankanja najveću pažnju izazvao je popularni Dženan Lončarević, a koji je okupio veliki broj mnogobrojnih posjetilaca u Sol Azur Arenu, a DJ-evi koji su također zabilježili svoj nastup prvu noć Šankanja također su zadržali dobro raspoloženje koje je 2000 mladih iz cijele BiH ponijelo sa sobom na Vlašić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Drugi dan se tokom dana akcenat stavio na mališane i podjelu paketića, a svi su sa nestrpljenjem iščekivali da dođe trenutak kada će Sol Azur Arena ponovo otvoriti svoja vrata hiljadama prisutnih na Vlašiću. Na početku druge večeri posjetioce je zagrijavao DJ TED, a tačno u ponoć na oduševljenje prisutnih nastupio je Lexington band. Pažljivo biranim repertoarom učinili su da atmosfera i odlično raspoloženje koje je vladalo još od petka doživi potpunu ekspoloziju, te da Šankanje Vol 4 uistinu bude najbolje do sada, a što je za 072info još prvi dan izjavio Enes Ibrahimagić, direktor Sol Azura i Buena Viste.

Iako se sve vrijeme pričalo kako jedino nedostaje snijega, ali da je odličnim eventima Šankanje uspjelo nadoknaditi izostanak snijega, ipak je taman po završetku nastupa  Lexington benda u Sol Azur Areni počeo padati i snijeg. Specijalni gost večeri DJ Kizami, odlična atmosfera koju su postigli momci iz Lexington benda, snijeg koji je počeo padati učinili su da Šankanje 2014 bude događaj o kojem će se uistinu dugo pričati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ipak, organizatori već sada najavljuju naredno izdanje Šankanja, a koje puni svoju petu godinu i rođendan, a što će biti razlog više da naredno Šankanje bude još bolje nego je to bilo ove godine.

Sve fotografije sa ovogodišnjeg Šankanja kao i video priloge možete potražiti na našoj Facebook stranici, vidimo se slijedeće godine na Vlašiću – Šankanje Vol 5!

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME