Uspostavljen Glavni centar za brojanje za provođenje Općih izbora 2022. godine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na sjednici, održanoj danas, donijela Odluku o uspostavi Glavnog centra za brojanje za provođenje Općih izbora 2022. godine.

– Prema usvojenoj odluci Glavnim centrom za brojanje rukovodi direktor i tri zamjenika direktora, koje će imenovati Centralna izborna komisija BiH posebnom odlukom.

Glavni centar za brojanje, pored ostalog, vrši prijem i kontrolu biračkog materijala birača koji glasaju putem pošte, sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, nepotvrđenih glasačkih listića, mobilnih timova i diplomatsko-konzularnih predstavništava. U Glavnom centru za brojanje se vrši i verifikacija prava glasa navedenih kategorija birača, brojanje i unos tih glasova, kao i ponovno brojanje po naredbi Centralne izborne komisije BiH.

Poslovni prostor će se Glavnom centru za brojanje osigurati na osnovu ugovora o zakupu poslovnog prostora kojeg će Centralna izborna komisija BiH zaključiti sa dobavljačem koji dostavi najpovoljniju ponudu po javnom pozivu za zakup poslovnog prostora.

Odlukom o uspostavi Glavnog centra za brojanje imenovana je i komisija za izbor najpovoljnije ponude za zakup poslovnog prostora – saopćeno je iz CIK-a BiH.